пʼятницю, 10 листопада 2017 р.

   Мангай М.-Л. Східні шаблони: Екзотичні образи на полотні. – М.: АРТ-РОДНИК.- 47с. (рос. мова)


 
   
«Високоповажний пане журавель». Ніде так не звертаються до цього птаха, як у Японії! Тантёдзуру (червоноголовий японський журавель) - символ надії, благополуччя і щастя.
   
Жоден вид журавля не танцює так часто і з таким захватом, як японський журавель. Що дивно, танці ці у нього зовсім не пов'язані з шлюбним періодом, як це прийнято вважати. Навіщо ж тоді він це робить? І чи може птах відчувати радість? Орнітологи вважають: так, японський журавель висловлює танцем якісь позитивні емоції. Існує, втім, і інша точка зору: танець – спосіб спілкування в зграї японських журавлів.



На танець японського журавля можна дивитися, не відриваючись, годинами. Кожен рух, кожне па цього птаха виконано з особливою величною грацією.


  Зображення танцюючого японського журавля дуже часто можна зустріти в повсякденному побуті японців  як елемент оформлення інтер’єру.
  

  І ви, шановні поціновувачі мистецтва, за допомогою книги Марії–Луїзи Мангай « Східні шаблони: Екзотичні образи на полотні»  маєте можливість створити власними руками картину «Танець журавлів», яка стане окрасою вашої оселі або офісу. За думкою автора цей символ східної мудрості принесе у ваше життя східну споглядальність, спокій, врівноваженість та особливу красу. Докладні пояснення з поетапним фотокурсом дозволять вам граючи створити унікальну річ.
                                              

   Зацікавлених цим виданням запрошуємо до Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва (вул. Шевченка, 63, поруч зі стадіоном ім. Юрія Гагаріна)


Використано матеріал з сайту http://info-mir.com.ua/cikavi-fakti-pro-yaponskij-zhuravlya/

Немає коментарів:

Дописати коментар