пʼятницю, 3 листопада 2017 р.

     Крісті А. Поїзд о 4.50 з Педдінгтону. – М.: Прейскурантіздат, 1991.-176с.


   Увага! Поїзд  з Лондону до Чадмуту  відправляється  о 4.50 з третій колії. Якщо Ви поквапитесь до бібліотеки, то ще встигнете  взяти на уїк-енд чудовий роман Королеви детективу - Агати Крісті « Поїзд о 4.50 з Педдінгтону» і разом з місіс Мак-Гіллікаді під час поїздки на цьому поїзді стати свідком жахливого вбивства. А потім разом з міс Марпл провести власне розслідування, знайти тіло жінки і змусити убивцю зізнатися в скоєному.  
  Досить природньо, що  для нас зараз життя та вбивство  в англійській садибі XIX століття досить неактуальні. Але  питання в іншому - цікаво це чи ні. А це безумовно цікаво. Агата Крісті не тільки дивовижний детективний письменник,  вона ще  великий знавець людської психології. Її детективи і зараз цікаві з точки зору життєвих спостережень та здорового глузду. Подаруйте собі хвилини щастя з цікавою книгою.
  Крім того, роман 4.50 From Paddington тричі було екранізовано. Тому вечір з гарним фільмом теж підніме Вам настрій. А якщо Ви любите комп’ютерні ігри, то четвертий хіт з серії  ігор по детективам Агати Крісті «о 4:50 з Педдінгтону» саме для Вас. Пориньте в це чудове розслідування від Королеви детективів!

  P.S. В цьому романі мене особисто зацікавило одна страва, яку Люсі Айлесберроу, професіонал з домашньої праці, подавала на обід в Резерфорд-Холі, і від якої маленькі герої детективу були в захваті. Ця страва – йоркширський пудинг. Кухарі Північної Англії придумали спосіб використання жиру, який капав на піддон під час смаження  м'яса.  Це і був йоркширський пудинг - кляр, на якій капав жир( 1/3 чашки молока, 1/3 чашки борошна, 1 яйце).

  Зацікавлених цим виданням запрошуємо до Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва (вул. Шевченка, 63, поруч зі стадіоном ім. Юрія Гагаріна).


Немає коментарів:

Дописати коментар