середу, 6 вересня 2017 р.

Лильо І.М. Львівська кухня [Текст] / Ігор Лильо ; [передм. В. Поліщука]. - Харків : Факт, 2016. - 255 с. : кольор. іл.

  



Наближаються вихідні.  Бажаєте побалувати своїх рідних чимось смачненьким? Тоді пропонуємо рецепт  львівських булочок з корицею:




Складники:
500г. борошна
200 мл. молока
100г. вершкового масла
10г. дріжджів
1 яйце
100г. цукру
2 столові ложки кориці
дрібка солі

   Спосіб приготування:
Розведіть у теплому молоці 1 столову ложку цукру, дріжджі, 1 столову ложку борошна і залиште на 15-20хв. Додайте борошно, сіль, потім ¾  розм’яклого вершкового масла й замісіть тісто. Тісто повинно бути м’яким та ніжним.
Залишить тісто під плівкою у теплому місті на 1-1,5 години, щоб підійшло. Змішайте корицю з цукром. Готове тісто ще раз помніть руками і  розкачайте пласт прямокутної форми.
Відступіть 1 см. від краю тіста і  рівномірно змажте всю поверхню маслом ( тим, що залишилось) та посипте сумішшю кориці та цукру. Зверніть тісто в рулет, скріплюючи не змащені маслом краї. Наріжте рулет на одинакові по товщині булочки.
Застеліть братуру папером для випікання та розкладіть булочки на відстані 5 см. одна від одної, щоб вони не злиплись при випіканні. Накрийте булочки рушником і залишить на 20-30 хвилин, щоб підійшли. Потім змажте булки збитим яйцем.
Випікайте при температурі 200 градусів 20-25 хвилин до золотистого кольору.

   А поки ваше тісто буде підходити обов’язково почитайте історії з життя відомих людей давнього Львова та Галичини, які поєднані з характерними саме для їхнього характеру рецептами страв. Рецепти ці передавалися у львівських родинах з покоління в покоління, і сучасні господині охоче їх готують і сьогодні.     
 
P.S.  " Один із продуктів, яким завжди пишалася львівська « Пиріжкова», - булочки з корицею. Їх тут продавали навіть тоді, коли і усіх інших пиріжкових асортимент обмежувався пиріжками з лівером, капустою, маком і рисом та яйцем. І хоча зараз булки з корицею можна купити ледве не в кожному супермаркеті, львів’яни досі полюбляють ходити на них на вулицю Словацького".   С. 193


   Зацікавлених цим виданням запрошуємо до Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва (вул. Шевченка, 63, поруч зі стадіоном ім. Юрія Гагаріна)

Немає коментарів:

Дописати коментар